RENDE KURABİYE

Çay saatleri için farklı bir kurabiye tarifi:))
MALZEMELER:

125 gr  yumuşak tereyağı ya da margarin (yarım paket)1 adet orta boy yumurta2 yemek kaşığı yoğurt2 buçuk  su bardağı un1 su bardağı pudra şekeri1 buçuk  çay kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı portakal  ya da limon kabuğu rendesi(olmasa da olur)vanilya2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:
Tereyağı(veya margarin) 2 su bardağı un ile birlikte robotta çevrilir..
Kakao hariç diğer malzemeler ve yarım bardak un  ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir..
Hamur ikiye bölünür ve yarısına kakao eklenir,kakaolu ve sade hamurlar ayrı ayrı buzdolabı poşetine konup buzlukta yarım saat bekletilir(kolay rendelenmesi için)
Fotoğrafta görüldüğü gibi hamurlar ayrı ayrı rendenin iri tarafıyla rendelenir ve fazla pastırmadan küçük kurabiyeler şeklinde toparlanır yağlanmış fırın tepsisine dizilir..
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri kızarana dek pişirilir..





Yorumlar

Popüler Yayınlar